TrashTour се движеше низ Македонија 6 дена чистејќи градови и шуми, проширувајќи ја нашата мисија и надвор од Скопје!

Пазете се следен пат кога ќе фрлитеѓ ѓубре некаде - насекаде сме сега. Нема криење. За да ја постигнеме нашата цел за почиста Македонија, решивме да ги прошириме нашите еко-акции на национално ниво бидејќи сепак не можеме да очекуваме голема промена ако само дејствуваме во главниот град. Но, што точно се случуваше?

1

TrashTour започна на 01.07.2021 со идејата да се оди низ државата и да се организираат 6 чистки во 6 града.

2

Организиравме 4 чистки во Скопје за време на проектот.

Мост Мајка Тереза, Вардар

19 Волонтери
25 ќеси ѓубре

Полигон, Кале

30 Волонтери
50 ќеси ѓубре

Холидеј Ин паркинг

26 Волонтери
38 ќеси ѓубре

Долна Матка

54 волонтери
115 ќеси ѓубре

3

TrashTour траеше 6 дена и отидовме во 6 града. Што постигнавме?

0

ќеси ѓубре

0

волонтери

4

TrashTour - The movie!

За време на TrashTour се соочивме со интересни предизвици, научивме многу нови работи, стекнавме скапоцено искуство, запознавме многу убави луѓе и имавме презабавна дружба и авантури.

Сето ова се обидовме да го скоцкаме во еден краткометражен филм. Се надеваме дека овој филм ќе служи за потсетник дека има многу луѓе на кои им е дојдено преку глава од ѓубрето кои не сакаат да седат со скрстени раце и се подготвени да се активираат за промените што сакаат да ги видат! Се надеваме дека овој филм ќе ви ја разгори желбата за активност и ќе ве мотивира да бидете примерот за другите! Затоа што промената нема сама да дојде, мораме да работиме за неа.

Вкупно влијание за време на проектот

0
ќеси ѓубре
+ делови од коли, мебел, електроника, градежен шут…
0
нови волонтери на акциите
0
нови следбеници на Instagram

VOICES magazine

TrashTour - Mission impossible! TrashTour project aims to motivate people, inspire them to change, and create a garbage-free society. In a country as trashy as Macedonia, this is something urgently needed. And these young people made history.... read more

Ekran

TrashTour: The Movie! – документарен филм од „За Почиста Македонија“. Од 24 до 29 август тимот на еколошкото движење „За почиста Македонија“ тргна на турнеја во Кичево, Охрид, Прилеп, Кавадарци, Струмица и Штип организирајќи акции... read more

MKD

Филм за нашето ѓубре (ВИДЕО) Од 24 до 29 август тимот на еколошкото движење „За почиста Македонија“ тргна на турнеја во Кичево, Охрид, Прилеп, Кавадарци, Струмица и Штип организирајќи акции во секој град со поддршка од локалните жители. „За време а... read more

Проектот е раководен и имплементиран од тимот на „За Почиста Македонија“ со поддршка од „Волонтерски Центар Скопје“ (ВЦС) и финансиран од „Фондација за Отворено Општество Македонија (ФООМ).

Други партнери

Спонсори