Read more about the article За Почист Центар со За Почиста Македонија
Blaa blaa

За Почист Центар со За Почиста Македонија

26 волонтери собраа 38 вреќи ѓубре вчера околу паркингот „Холидеј ин“, каде што бевме шокирани кога видовме таквa негрижа од градот Скопје и општина Центар кон просторот преполн со ѓубре.…

Continue ReadingЗа Почист Центар со За Почиста Македонија

TrashTour е тука!

Со гордост ви најавуваме турнеја во 6 градови во Македонија! Нема да свириме, ќе чистиме. 😎 Преку глава ви е од гледање ѓубре во градовите, пластика во природата? Спремајте се…

Continue ReadingTrashTour е тука!

Роденденска Чистка со За Почиста Македонија

Роденденска Чистка со За Почиста Македонија Посебно сме горди на акцијата од минатиов викенд. Преку 30 пријавени луѓе придонесоа да се соберат околу 50 црни ќеси за ѓубре и полигонот…

Continue ReadingРоденденска Чистка со За Почиста Македонија

Гринфлуенсери на зајдисонцето – чистка на кејот кај МКЦ

Вчера со зајдисонцето испративме 25 црни ќеси ѓубре во контејнери. После 2 часа чистење околу 19 волонтери со дружба и музика придонесоа за почисти шеталишта во околината на мостот „Мајка…

Continue ReadingГринфлуенсери на зајдисонцето – чистка на кејот кај МКЦ

Дали сте ја слушнале приказната за Колибрито?

Во некоја шума избувнал силен пожар. Сите животни кои што живееле таму биле во паника и почнале да бегаат, да се чувствуваат безнадежно, да бараат помош... Во тој момент Колибрито…

Continue ReadingДали сте ја слушнале приказната за Колибрито?

VOICES to hear podcast со За Почиста Македонија

Петар, Марко и Селина би сакале да го променат начинот на размислување и да ја одржат Македонија чиста, со нивната „Ѓубрето не е дозволено“ политика. Разговаравме со тимот на За…

Continue ReadingVOICES to hear podcast со За Почиста Македонија

Кисела Вода сега има чиста пешачка патека!

Секое место во градовите и во природата е важно, затоа минатата Недела се собравме со нашиот тим да ја исчистиме околината позади Адора Флатирон и пешачката патека поред пругата. Музика,…

Continue ReadingКисела Вода сега има чиста пешачка патека!

Мета: Селина Ниеми, волонтерка од Финска: Сакам да останам тука за да придонесам за почиста животна средина

https://meta.mk/selina-niemi-volonterka-od-finska-sakam-da-ostanam-tuka-za-da-pridonesam-za-pochista-zhivotna-sredina/  

Continue ReadingМета: Селина Ниеми, волонтерка од Финска: Сакам да останам тука за да придонесам за почиста животна средина

Радио МОФ: „За почиста Македонија“ викендов собра 25 ќеси ѓубре од Скопското кале

https://www.radiomof.mk/foto-za-pochista-makedonija-vikendov-sobra-25-kjesi-gjubre-od-skopskoto-kale/?fbclid=IwAR1TgvY3235YIXTUYanM0iOWUA9qpaKY9CMAlOzy31KLMs2NqUmybb2KFa8  

Continue ReadingРадио МОФ: „За почиста Македонија“ викендов собра 25 ќеси ѓубре од Скопското кале