Нема веќе ѓубре и смет!

Како што веќе знаете изминатиов викенд во здружени сили со @ilovehikingmacedonia ја исчистивме терасата на Козјак од ѓубрето кое ја гушеше.

Во акцијата беа вклучени околу 60 учесници и беа собрани над 100 ќеси (120л) отпад кој беше расфрлан насекаде околу терасата а највеќе околу паркингот и околу едниствениот контејнер што е поставен таму.

Заедно со комуналната хигиена од Сопиште ги исчиствиме и поголемите депонии. Со тоа ние ја покажавме нашата одговорност. Сега останува надлежните да бидат свесни и одговорни за да го зачуваат Козјак така како што ние го оставивме(чист).

Голема благодарност до сите кои дојдоа и помогнаа за оваа еко акција да биде успешна, и голема благодарност до спонзорите кои донираат производи и материјали (@vitaliamk @vegafreshbar @vcs.skopje dobravoda/ladna voda @public.room ЈСП Скопје, Комунална хигиена Сопиште).

Не барајте човек за пример, бидете еден!