Црнобело: Петар Стевановиќ, еко-активист: „Од Козјак собравме 150 ќеси ѓубре од несовесни граѓани, мора да се сменат навиките на Македонците“

Црнобело: Петар Стевановиќ, еко-активист: „Од Козјак собравме 150 ќеси ѓубре од несовесни граѓани, мора да се сменат навиките на Македонците“

Continue ReadingЦрнобело: Петар Стевановиќ, еко-активист: „Од Козјак собравме 150 ќеси ѓубре од несовесни граѓани, мора да се сменат навиките на Македонците“

Мотика: За почиста Македонија, група на млади ентузијасти ги ослободуваат природните убавини од ѓубрето

https://motika.mk/grupa-na-mladi-entuzijasti-gi-osloboduvaat-prirodnite-ubavini-od-gubreto-za-pocista-makedonija/?fbclid=IwAR1qgvmT11gYPVdOKE-OspzCQOvJh1_zSYiqOtJF0UjZH7Ago_ThmnNQ3Rw

Continue ReadingМотика: За почиста Македонија, група на млади ентузијасти ги ослободуваат природните убавини од ѓубрето

Марков Манастир полесен за 30 полни ќеси со ѓубре!

Помина успешно и третата наша еко акција заедно со волонтерите од @vcs.skopje.  Беа собрани 30 ќеси (120л) полни со најразлични видови смет, од пелени до тегли ајвар, пластични чинии, вилушки…

Continue ReadingМарков Манастир полесен за 30 полни ќеси со ѓубре!

Конечно Козјак блесна во полн сјај!

Нема веќе ѓубре и смет! Како што веќе знаете изминатиов викенд во здружени сили со @ilovehikingmacedonia ја исчистивме терасата на Козјак од ѓубрето кое ја гушеше. Во акцијата беа вклучени…

Continue ReadingКонечно Козјак блесна во полн сјај!

Го испочитувавме #WorldCleanUpDay со чистка во кањонот Камник

Иако овој кањон е помалку популарен, сепак и малкуте посетители оставиле отпад зад нив. На враќање од посетата собравме многу пластични шишиња и лименки а како наближувавме до почетокот на…

Continue ReadingГо испочитувавме #WorldCleanUpDay со чистка во кањонот Камник

Секојдневие или не? Љуботен

Викендов бевме на Љуботен, преубав врв со прекрасен поглед кој вреди да се посети! Нажалост посведочивме немил настан каде група „планинари“ по напуштањето на врвот го оставија својот отпад на…

Continue ReadingСекојдневие или не? Љуботен

Сител Телевизија: Водно, Матка и други излетнички места се гушат во отпад! За Почиста Македонија во акција за чистење

https://www.youtube.com/watch?v=15d0EaUu9BQ&t=3s&ab_channel=%D0%A1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0

Continue ReadingСител Телевизија: Водно, Матка и други излетнички места се гушат во отпад! За Почиста Македонија во акција за чистење